блог

(+359) 879 150080

office.min4ev@gmail.com

Продуктова Фотография

Здравейте приятели, тук  ще засегна въпроса за разликите между два основни вида продуктова фотографияStill life фотография  и Packshot фотография . Ще изброя основните проблеми, които трябва да имате предвид, докато правите снимки на продукти. Страницата съдържа и няколко съвета как да тренирате уменията си и какво да имате предвид по пътя, към добрите продуктови кадри.

Натюрморт продуктова фотография / Still Life/

Фотографията на натюрморт изисква от фотографа да представя ежедневните продукти по необичаен и креативен начин. Много обикновени предмети не изглеждат красиво на обикновен кадър. Обикновено те не са дизайнерски перли или чуден  ръчно изработен продукт. Това изисква фотографът да има идея за конкретният продукт, такава, която да превърне този обикновен артикул в блестящ фокус на интерес.

Той трябва да има предвид, че целта на натюрмортната фотография е да накара купувача да купи. Фотографът ще може, дори ще бъде принуден да експериментира и да даде воля на творчеството си. Той ще има свобода на продуктовата композиция и ще може да се развихри с осветлението. Все пак той трябва да помни, че основната цел в тази креативност е да изложи най-важните характеристики на предмета и да създаде емоции около него. Сниманият артикул трябва да бъде представен адекватно на реално, без да се навлиза в измислица.

Ако искате да правите снимки в стил натюрморт, не се страхувайте да експериментирате. Започнете своето приключение с подръчни неща. Създайте интересна композиция с чаша чай и купчина книги, където основната тема е да покажете чашата. Всеки, който погледне снимката, ще може да си представи тиха вечер у дома, с чаша, пълна с любим чай и четене на любима книга. Това е фотография на натюрморт – тя има за цел да събуди вашето въображение .

Точно затова този тип снимки не са подходящи за електронни магазини . Помислете за човек, който търси дамска чанта и стига до онлайн магазин, където всяка чанта е изобразена по богат на творчество, индивидуален начин. Идва хаосът. Ето защо снимките на натюрморт се използват предимно в рекламата.

Добрата фотография на натюрморт обаче носи и много странични асоциации. Това се отнася за напълно нереални сцени, смешни или страшни. Това означава да се действа върху емоцията на зрителя.

Докато създавате изображения по този начин, играйте със светлината и композицията, това ще ви помогне да овладеете уменията за настройка на осветлението.

 Трябва да има предвид, че целта на натюрмортната фотография е да накара купувача да купи. Нещо много важно е да се приложи свобода на продуктовата композиция с осветлението. Все пак основната цел в тази креативност е да изложи най-важните характеристики на предмета и да създаде емоции около него.

Packshot Продуктова Фотография

Packshot е снимка на артикул, която го показва точно в центъра на рамката. Обектът се поставя обикновено върху бял фон. Целта е да се представи артикулът така, както обикновено съществува в действителноста, така че купувачът да не остане разочарован, след като разопакова продукта. 

Не трябва да има място за експерименти или удивително индивидуално осветление на всеки продукт. Снимката трябва да представя ясен изглед на артикула , където всички елементи са добре видими . Ето защо фотографията с пакетна снимка се различава значително от натюрморта. Трябва да сдържате креативността си и да не се опитвате да си играете с експозицията.

Packshot фотография най-често се среща в онлайн магазини. Защо стана толкова популярен в мрежата? Главно защото показва продукта без ненужни елементи на заден план. По този начин нищо не отклонява вниманието от продукта. Потребителят може да се съсредоточи върху самия продукт и да добие ясна представа за него. Освен това той може да види от какво е направен и спокойно да огледа неговата текстура,цвят и форма. 

продуктова-фотография-01
продуктова-фотография-02

All rights reserved 2022